Zdraví prospěšné účinky červené řepy
Červená řepa je jedna z nejzdravějších a nejuniverzálnějších druhů zeleniny, které můžeme v kuchyni použít. Patří tedy mezi extrémně zdravou zeleninu, najdeme v ní zdraví prospěšné prvky jako jsou například vitamín B a C, hořčík, zinek a další.
Dočetla jsem se, jak našemu tělu může být červená řepa prospěšná. Funguje jako prevence rakoviny, má schopnost detoxikovat tělo, zlepšuje činnost mozku, má pozitivní vliv na kardiovaskulární systém, zpomaluje projevy stárnutí, pomáhá při trávení a vylučování, snižuje hladinu cholesterolu, bojuje proti lupům tím, že vyživuje vlasové kořínky. Díky skladbě vitamínů, které obsahuje, posiluje kosti. Zlepšuje činnost jater, ledvin, žlučníku a žaludku.
Mě samotnou překvapilo, jaké zdraví prospěšné účinky červená řepa má. Souhlasím s názorem, že bychom měli konzumovat zeleninu a ovoce, které jednak roste na našem území a to co právě sklízíme, proto se nebojte zařadit do svého jídelníčku červenou řepu.